Штаб АТО: Увечері бойовики застосовують артилерію, удень – стрілецьку зброю

Окупанти застосовують стрілецьку зброю і гранатомети
Фото: EPA

Унаслідок обстрілів протягом минулої доби в зоні АТО один український військовослужбовець дістав поранення.

Протягом минулої доби бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. Про це сьогодні вранці, 21 червня, повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці у Facebook.

Унаслідок обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення.

"Із настанням сутінків оперативна обстановка у районі проведення АТО ускладнилася. На окремих ділянках лінії зіткнення зросли не лише кількість і щільність ворожих обстрілів, але й суттєво збільшився калібр озброєння, з якого проросійські злочинні угруповання вели вогонь по українських захисниках", – зазначили у штабі.

На приморському напрямку було 18 обстрілів. Удень бойовики відкривали вогонь лише з піхотної зброї. Однак увечері почали бити з артилерії. Із гранатометів і стрілецької зброї обстріляли оборонні укріплення сил АТО в районі Гнутового, Широкиного, Водяного, Павлополя, Новомихайлівки та Мар'їнки.

На донецькому напрямку окупанти шість разів порушували режим тиші. Тут обстріляли опорний пункт українських сил у передмісті Авдіївки.

На луганському напрямку ситуація загострилася в районі Бахмутської траси, де сепаратисти застосували важку артилерію.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.