Сівохо з нардепами поїхав на засідання комітету Ради з прав людини на Донбас

Виїзне засідання комітету триватиме п'ять днів
Фото: kompravlud.rada.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій розпочав перше виїзне засідання. Нардепи поїхали в Луганську і Донецьку області, на виїзному засіданні присутній новопризначений радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сівохо.

Новопризначений радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сівохо разом із членами комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій поїхав на виїзне засідання в Донецьку і Луганську області.

Про це він повідомив у Facebook 22 жовтня. За словами Сівохи, у перший день делегація відвідала контрольний пункт в'їзду і виїзду в Новотроїцькому Донецької області.

Виїзне засідання вперше в історії українського парламенту триватиме п'ять днів, повідомив голова комітету, нардеп від групи "За майбутнє" Дмитро Лубінець, поінформувала пресслужба комітету.

"Ми відійдемо від традиційного офіціозу, коли виїзне засідання обмежувалося візитом до військово-цивільних адміністрацій. Натомість побуваємо в пунктах пропуску, оглянемо зруйновані внаслідок війни міста та села, об'єкти соціальної інфраструктури та підприємства, поспілкуємося з людьми, які живуть у "сірій" зоні. Усі члени комітету на власні очі побачать умови життя наших громадян, почують про їхні проблеми з перших вуст", – розповів Лубінець.

За його словами, комітету Верховної Ради з прав людини попереднього скликання не вдалося провести виїзне засідання на Донбасі через відсутність кворуму.

Рада нового скликання розпочала свою роботу 29 серпня.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє Україна.