Суд у РФ ув'язнив українця Кіяшка на вісім років колонії суворого режиму

Кіяшка затримали 10 квітня
Фото: zona.media

Українського юриста Ігоря Кіяшка у РФ визнали винним у підготовці контрабанди військового обладнання та шпигунстві. Його адвокат не буде оскаржувати вирок.

У Росії Нижньогородський обласний суд ув'язнив українського адвоката Ігоря Кіяшка на вісім років колонії суворого режиму за обвинуваченням у шпигунстві і спробі контрабанди військового обладнання. Про це повідомляє видання "Коммерсантъ".

За версією обвинувачення, житель міста Лубни Полтавської області Кіяшко шукав деталі двигунів військових літаків і збирав документи з установки зенітно-ракетних комплексів, що випускає Нижньогородський машинобудівний завод концерну "Алмаз-Антей".

Кіяшка затримали 10 квітня, коли він вирушив у Нижній Новгород за ліками для трирічного сина. За версією ФСБ, українець мав намір контрабандою вивезти з РФ деталі до двигунів винищувачів МіГ, а також придбати за завданням СБУ документацію на радіолокаційну апаратуру, що використовують у зенітно-ракетних комплексах С-400.

У СБУ назвали обвинувачення на адресу Кіяшка безпідставними.

Українця визнали винним у підготовці контрабанди військового обладнання та шпигунстві.

Адвокат Кіяшка Олексій Матасов сказав, що вважає вирок досить м'яким і не має наміру його оскаржувати, щоб уникнути посилення покарання.