Сущенко сподівається на обмін утримуваними особами між Україною та РФ – Фейгін

Фейгін: Шанси, що російська сторона піде нам назустріч, не дуже великі
Фото: Марк Фейгин / Facebook

Громадський захисник утримуваного у РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін запропонував політв'язню використати українсько-російську конвенцію 1993 року про передання засуджених осіб для відбування покарання на батьківщині.

Засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко сподівається, що за допомогою обміну утримуваними особами між Києвом і Москвою зможе повернутися на батьківщину. Про це 26 липня його громадський захисник Марк Фейгін повідомив УНН.

Він розповів, що в четвер відвідав політв'язня в московському СІЗО "Лефортово". За інформацією Фейгіна, 30 липня із Сущенком побачиться український консул Геннадій Брескаленко.

У коментарі "Укрінформу" адвокат додав, що обговорив з українцем можливість використання українсько-російської конвенції 1993 року про передання засуджених осіб для відбування покарання на батьківщині.

"Чесно кажучи, шанси, що російська сторона піде нам назустріч, не дуже великі. Але це не означає, що цей механізм не потрібно задіяти. І, звичайно ж, при його залученні ми не будемо послаблювати наші зусилля для визволення Сущенка по інших каналах", – підкреслив Фейгін.

Кореспондента "Укрінформу" Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти нього відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Судовий процес проходив у закритому режимі.

Обвинувачення просило засудити журналіста до 14 років колонії. В останньому слові українець сказав, що не визнає себе винним, і попросив суд ухвалити виправдувальний вирок.

4 червня суд у Москві засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

5 червня адвокати політв'язня оскаржили вирок.