Сущенко відчуває "стриманий оптимізм" стосовно шансів на звільнення

25 вересня суд залишив журналіста під вартою ще на два місяці
Фото: Mark Feygin / Twitter

Український журналіст Роман Сущенко, якого утримують у Лефортовській в'язниці Москви, згадав що в перші години після затримання до нього прийшла думка: "Ось воно – дно".

Український журналіст Роман Сущенко, якого утримують у Лефортовській в'язниці Москви, відчуває "стриманий оптимізм" стосовно шансів на звільнення. Про це він повідомив у письмовому інтерв'ю "Укрінформу".

"Добре пам'ятаю ранок 1 жовтня минулого року, який зустрів в ІТУ (ізолятор тимчасового утримання. – "ГОРДОН") №1 ГУ МВС Москви. Вимушено ночував у цьому поліцейському ізоляторі, потрапивши до нього о третій години ранку. Попри хропіння сусідів, від надлишку вражень миттєво провалився у сон без видінь. Пробудження було блискавичним – рівно о шостій під мелодію гімну СРСР. Хор на повній гучності заспівав куплет про Росію. Із першими звуками прийшла думка: "Ось воно – дно", – розповів Сущенко.

За його словами, в ізоляторі не заведено справляти свята.

"Хоча за скляночкою соку і складанням телеграм (ідуть з величезним запізненням) дні народження рідних та інші свята, звичайно, згадував. Зауважу, що кілька разів патріарх (у миру Гундяєв) (патріарх Російської православної церкви Кирило."ГОРДОН") вітав арештантів набором із зошитів, ручки, пари шкарпеток і шоколадки "Оленка" із церковними святами", – написав він.

Журналіст вірить, що "настане день Д", коли він зможе вийти на волю.

Кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство".

1 жовтня 2016 року Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на два місяці. Запобіжний захід продовжували кілька разів.

25 вересня 2017 Московський суд укотре залишив журналіста під вартою ще на два місяці.