Теракти в Луганську вчинили військовослужбовці інженерно-саперної роти ЗС РФ під керівництвом співробітників ФСБ – розвідка

ГУР: Російські спецслужби планують здійснити ряд терористичних актів

Фото: lug-info.com

Мета подвійного терористичного акту в Луганську – звинуватити українську владу та силовиків у невиконанні Мінських угод, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Теракти в окупованому Луганську 7 липня підготували російські спецслужби, аби створити негативний імідж для України напередодні обговорення російської агресії лідерами країн-учасниць нормандського формату в Гамбурзі в межах саміту G20. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у Facebook.

"За наявними даними, подвійний терористичний акт, здійснений 7 липня цього року в Луганську, було скоєно військовослужбовцями інженерно-саперної роти 2-го армійського корпусу Центру територіальних військ Південного військового округу збройних сил РФ під керівництвом співробітників ФСБ РФ", – заявили в розвідці.

У ГУР зазначили, що російські спецслужби хотіли звинуватити керівництво України та силові структури в невиконанні Мінських домовленостей та ескалації напруги на сході України.

"Із цією ж метою російські спецслужби планують здійснити ряд терористичних актів у районах розташування контрольних пунктів в'їзду/виїзду з окупованих територій Донецької та Луганської областей", – попередили українські розвідники.

У ГУР також повідомили, що в російських окупаційних військах на сході України продовжують з'являтися випадки дезертирства і злочинів щодо місцевого населення.

"7 липня військовослужбовець зі складу 11-го окремого мотострілецького полку Мінченко Микола (позивний Бєс, громадянин РФ) самовільно залишив місце несення служби зі зброєю. Під час переховування взяв у заручники цивільну особу (жінку) та намагався в подальшому потрапити на територію РФ", – розповіли в розвідці.

7 липня в окупованому Луганську внаслідок вибуху загинула жінка, п'ятьох осіб поранили. У першому випадку вибуховий пристрій заклали у сміттєву урну, в іншому – вибухівка спрацювала в автомобілі.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) заявила, що вибухи в Луганську, можливо, лише перші в серії терактів бойовиків проти мирного населення, а їхня мета – дискредитація ЗСУ та загострення ситуації на сході України.