Терористи заочно засудили Коломойського, Яроша, Луценка та ще сімох осіб

Бойовики хочуть конфіскувати майно Коломойського і посадити його довічно у в'язницю
Фото: ЕРА

На окупованих територіях "народний трибунал" бойовиків заочно засудив до строків від трьох років до довічного ув'язнення 10 осіб, зокрема бізнесмена Ігоря Коломойського, генпрокурора України Юрія Луценка і нардепа Дмитра Яроша.

На території окупованих районів Донецької та Луганської областей "український народний трибунал" (УНТ) проросійських бойовиків заочно засудив 10 громадян України. Про це пише ТАСС із посиланням на підконтрольні бойовикам ЗМІ.

Агентство повідомляє, що в закритому режимі "заслухали" справи 10 осіб, серед яких: голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, український бізнесмен і колишній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, генпрокурор України Юрій Луценко, головний редактор сайта "Новости Донбасса" Олексій Мацука, колишні в.о. генпрокурора Олег Махніцький та Юрій Севрук, екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута, колишні генпрокурори України Віктор Шокін і Віталій Ярема, нардеп і колишній лідер організації "Правий сектор" Дмитро Ярош.

На найсуворіше покарання, на думку бойовиків, заслуговує Коломойський, якого засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна за "розв'язування військового конфлікту" та "створення не передбачених законами України воєнізованих формувань".

Ярош "дістав" 12 років в'язниці за нібито "співучасть у скоєнні терактів", а Луценка "засуджено" до 10 років позбавлення волі за "приховування злочинів і зловживання службовим становищем". Інші "фігуранти" дістали від трьох років позбавлення волі.

Так званий УНТ провів понад 40 судових засідань, де розглядав кримінальні справи нібито "із суворим дотриманням Кримінального процесуального кодексу України". А "суддя" Олена Шишкіна заявила, що, на думку присяжних засідателів, "обвинувачені не заслуговують на поблажливість".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, включно з обласними центрами.