Тимчук заявив, що бойовики на Донбасі використовуватимуть жителів підконтрольних Києву територій для диверсій

Збройний конфлікт на сході України триває із квітня 2014 року
Фото: ЕРА (архів)

Нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук заявив, що група уродженців підконтрольних Києву територій Донбасу пройшла диверсійну підготовку в Росії, і бойовики відправлятимуть їх до України для диверсій під прикриттям документів, отриманих раніше за місцем роботи в державних установах.

Серед бойовиків на Донбасі зростає кількість жителів підконтрольних Києву територій, що пройшли диверсійно-терористичну підготовку в Росії, заявив нардеп від "Народного фронту", лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"У районі н.п. Горлівка командування "1-го АК ДНР" провело часткову ротацію особового складу НВФ. Повідомлено про появу на передових позиціях значної кількості бойовиків серед уродженців населених пунктів (а також тих, хто раніше проживав у них), розташованих на підконтрольній території Україні безпосередньо з лінією розмежування", – написав нардеп.

За його словами, основна маса таких бойовиків пройшла диверсійно-терористичну підготовку у РФ, їх відправлятимуть на підконтрольну Україні територію для проведення розвідувальних операцій, диверсій і терактів.

"Водночас деякі з них можуть використовувати для прикриття документи державних організацій, підприємств і установ, отримані до агресії РФ за місцем роботи", – повідомив Тимчук.

Збройний конфлікт на сході України триває з квітня 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.