Цимбалюк про Ломаченка та Усика: Я називаю цю категорію людей "людина-кущ"

Цимбалюк припустив, що Ломаченку й Усику неважливо, які прапори висять навколо
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

За словами журналіста Романа Цимбалюка, українські боксери Василь Ломаченко й Олександр Усик часто розповідають про братерство з росіянами, але не дають відповіді на запитання, чому росіяни стріляють в українців на Донбасі.

В українському суспільстві вистачає тих, хто всіляко намагається не звертати уваги на факт російської агресії, серед них – чемпіони світу з боксу Василь Ломаченко й Олександр Усик. Про це в інтерв'ю "Фактам" сказав кореспондент агентства УНІАН у Москві Роман Цимбалюк.

"Є такі (я їх просто не розумію!), хто вдає, що на українській території немає російських військових. Я називаю цю категорію "людина-кущ". Їм неважливо, які прапори висять навколо. Як, наприклад, нашим прекрасним боксерам Усику й Ломаченку, які розповідають щось про дружбу, братерство та один народ. Я не проти таких висловлювань, тільки не можу зрозуміти: чому водночас росіяни в нас стріляють?" – запитав журналіст.

Усик і Ломаченко знялися у фільмі "Здрастуй, брате, Христос воскрес!", розміщеному 5 травня на YouTube-каналі російського монастиря "Корсунська пустинь". У фільмі Усик, зокрема, заявив, що й далі підтримуватиме контакти зі своїми друзями з РФ, незважаючи на критику на його адресу. А Ломаченко зазначив, що для нього Україна, Росія та Білорусь – це "єдиний народ".

Волонтери, які ведуть сайт "Миротворець", назвали Ломаченка та Усика "слабкими істотами, які легко стали інструментом російської пропаганди". Їх занесли в розділ "Чистилище".