Турчинов: Нас турбує нарощування потужного угруповання збройних сил Російської Федерації вздовж усього кордону

Турчинов: Багатотисячні штурмові підрозділи в будь-який момент можуть підключитися до ведення бойових дій проти української армії
Фото: turchynov.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов сказав, що Російська Федерація від Азовського моря до кордону з Білоруссю створила потужну військову інфраструктуру.

Російська сторона зміцнює військову інфраструктуру вздовж кордону з Україною. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"І головне, що нас дуже непокоїть, – це швидке нарощування потужного угруповання збройних сил Російської Федерації вздовж усього нашого кордону. Ці багатотисячні штурмові підрозділи в будь-який момент можуть підключитися до ведення бойових дій проти української армії. Ми маємо все це враховувати і бути готовими до цього", – підкреслив він.

Турчинов уточнив, що йдеться про ділянки українського кордону з Бєлгородською, Воронезькою і Ростовською областями Російської Федерації.

"Від Азовського моря до кордону з Білоруссю створена потужна військова інфраструктура", – зазначив він.

Турчинов також сказав, що Росія готується до масштабних військових навчань "Захід-2017", які пройдуть на початку вересня. І це, за його словами, створює небезпеку для України.

"Навчання відбуватиметься, зокрема, і на території Білорусі з використанням авіації, бронетанкової техніки, артилерії, сил спецоперацій. Таким чином буде забезпечено величезну концентрацію військ, що нависає над західною частиною України, що створює для нас дуже серйозну небезпеку", – підсумував він.

У лютому президент України Петро Порошенко заявив, що безпосередньо поблизу українського кордону розгорнуті підрозділи російських збройних сил чисельністю до 50 тис. осіб.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.