Турчинов: Навіть у радянські часи в України не було таких технологій із виробництва корпусів для ракет

Турчинов: Українські ракети мають бути кращими, ніж російські аналоги
Фото: turchynov.com

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що у 2018 році Україна почне серійне виробництво корпусів для ракет залпового реактивного вогню.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив 24 листопада на виставці оборонної техніки, що Україна зможе виробляти цілісні корпуси для ракет, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Виробництво боєприпасів – це для нас один із головних пріоритетів... Водночас саме виробництво українських ракет, які за своїми характеристиками мають бути кращими, ніж російські аналоги, це і є те завдання, яке РНБО поставила перед нашими виробниками, і його чітко й послідовно виконують", – сказав Турчинов.

За його словами, українська оборонна промисловість презентувала унікальне обладнання, за допомогою якого можна з надміцних сплавів, не використовуючи зварювання, виробляти деталі для ракет.

"Тобто фактично це і є корпуси ракети, які забезпечать їх ефективне використання і за дальністю, і за точністю", – додав Турчинов. Він наголосив, що "навіть у радянські часи Україна не мала технологій виробництва таких корпусів".

"Це дуже серйозний крок, який зробила українська оборонна промисловість у забезпеченні ракетного щита України", – сказав секретар РНБО.

За його прогнозом, у серійне виробництво нові корпуси для ракет залпового реактивного вогню надійдуть у 2018 році. "Це весь спектр для ракет залпового реактивного вогню, починаючи від калібру 300 мм", – уточнив Турчинов.

10 жовтня Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс задовольняє всі основні потреби Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інших силових структур.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.