Турчинов заявив, що завдяки системі територіальної оборони українські міста перетворюються на неприступні фортеці

Турчинов (праворуч) був на полігоні у Чернігівській області
Фото: turchynov.com

Створюючи потужну систему багатоешелонової територіальної оборони, країна отримає додаткову півмільйонну армію, зазначив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов.

У кожній області України створюють додаткові підрозділи для захисту від ворога. Про це 26 червня на полігоні у Чернігівській області заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов, інформує його персональний сайт.

Мова йде про бригади територіальної оборони та окремі резервні підрозділи Національної гвардії і прикордонників.

"Розбудова системи територіальної оборони повинна забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста на неприступну фортецю", – сказав Турчинов.

За його словами, "потужна багатоешелонова територіальна оборона є запорукою захисту України в умовах масштабного військового протистояння".

"У результаті ми маємо отримати додаткову потужну півмільйонну армію", – зазначив секретар РНБО.

Він повідомив, що до територіальної оборони можуть приєднуватися і ветерани АТО, і молодь призовного віку.

У квітні 2014 року на сході України розпочався збройний конфлікт між Збройними силами України (ЗСУ) та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

У жовтні Міністерство оборони України спільно із громадськими організаціями почали обговорювати план створення системи територіальної оборони.

У листопаді 2015 року Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект щодо територіальної оборони (№2489а). Документом було запропоновано внести в закони про місцеву державну адміністрацію, про оборону України, про військовий обов'язок і військову службу, про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України зміни, які б урегулювали питання підготовки та ведення територіальної оборони.

Законопроект поки що не готовий. Його готують у Міноборони та  Генштабі ЗСУ.