У Луганській області СБУ затримала ексбойовика, який брав участь в обстрілах Щастя

Житель Луганська приєднався до бойовиків із корисливих мотивів
Фото: ssu.gov.ua

Ексбойовику, якого затримала Служба безпеки України, загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Служба безпеки України в Луганській області затримала ексбойовика "гаубично-артилерійського дивізіону" терористичної організації "ЛНР", повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що житель Луганська влітку 2015 року з корисливих мотивів приєднався до незаконних збройних формувань, пройшов навчання і брав участь в обстрілах позицій Збройних сил України та житлових масивів міста Щастя.

Коли бойовик розчарувався розміром виплачуваних коштів, він покинув групу і переїхав на підконтрольну Києву територію Луганської області, де переховувався в родичів.

Розвідка змогла встановити його місцеперебування. Зловмиснику оголосили про підозру у вчиненні дій, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.