У РФ заявили, що підозрюваний у замаху на Захарченка дав свідчення

Захарченка вбили 31 серпня у донецькому ресторані "Сепар"

Фото: ЕРА

Для вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка американські спецслужби надали співробітникам СБУ вибуховий пристрій вартістю приблизно $10 тис., заявив затриманий бойовиками у цій справі Олександр Погорєлов.

Підозрюваний у справі про вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка Олександр Погорєлов заявив, що брав участь у спецоперації СБУ, повідомляє російський "Первый канал".

ЗМІ зазначає, що Погорєлов народився у 1978 році в Донецьку.

Скріншот: 1tv.ru

За його словами, у 2014 році його завербувала СБУ.

"Сергій в місті Києві призначив мені зустріч біля метро "Золоті Ворота". І, коли я під'їхав туди, Сергій був ще із незнайомим чоловіком, який назвався Романом, начальником 5-го управління департаменту контррозвідки СБУ. Саме ось Роман у процесі обговорення на зустрічі із Сергієм і сказав, що зараз стоїть пріоритетне завдання із ліквідації Захарченка", – розповів Погорєлов.

Він заявив, що встановив вибухівку, яку йому передали з Києва, у донецькому ресторані "Пушкін". Потім, нібито співробітники СБУ відмовилися від його послуг.

"Сергій повідомив мені, що діє ще одна диверсійна група, націлена на ліквідацію глави республіки, яка працює в іншому закладі в місті Донецьк", – сказав Погорєлов.

Він стверджує, що цій групі вибуховий пристрій вартістю приблизно $10 тис. надали американські спецслужби.

Джерела "Интерфакса" повідомляють, що Погорєлов визнав свою провину.

Приблизно о 17.00 31 серпня у ресторані "Сепар" у центрі Донецька спрацював вибуховий пристрій. Загинув ватажок угруповання "ДНР" Захарченко.

У СБУ припустили, що Захарченка вбили через внутрішні кримінальні розборки або ліквідуали спецслужби РФ.

У "ДНР" заявили, що організацією вбивства Захарченка займалися Сили спецоперацій Збройних сил України. Колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) вважає, що Захарченка вбили представники криміналу, а замовлення на нього надійшло з окупованих районів Донецької області.

15 вересня у "ДНР" заявили, що у справі про вбивство Захарченка затримали співробітника СБУ.