У штабі АТО спростували інформацію про встановлення українськими військовими вогневого контролю над донецьким аеропортом

У штабі заявили, що в районі ДАП не було наступу
Фото: ЕРА

Українські військові виконують Мінські угоди і не ведуть наступальних дій у районі донецького аеропорту, заявив прес-офіцер штабу ЗСУ Анатолій Стельмах.

У штабі проведення антитерористичної операції спростовують інформацію про встановлення українськими військовими вогневого контролю над територією донецького аеропорту. Про це заявив прес-офіцер ЗСУ Анатолій Стельмах у ефірі "112 Україна".

7 жовтня в сюжеті ТСН військові розповіли, що встановили вогневий контроль над територією аеропорту і його злітною смугою. За словами бійця з позивним Адвокат під контролем "злітна смуга, руїни ДАП, тобто околиця міста Донецьк".

У сюжеті йдеться, що військові знають, куди стріляти, і за допомогою оптичного прицілу вивчили околиці Куйбишевського району на випадок, якщо надійде наказ наступати.

Стельмах заявив, що українські військові виконують Мінські угоди і не ведуть наступальних дій у районі ДАП, а лише утримують лінію розмежування вогню.

"Ми утримуємо лінію розмежування, визначену за мирними угодами. Ніякого просування вперед у нас нема", – наголосив Стельмах.

22 січня 2015 року українські військові, які захищали донецький аеропорт (їх прозвали "кіборгами") протягом 242 днів, змушені були покинути його. Під час боїв було повністю зруйновано всі будівлі, обидва термінали і вежу управління. Бої в районі аеропорту йдуть до сьогодні, спікери АТО називають цей район однією з найгарячіших точок Донбасу.