У центрі окупованого Донецька пролунав вибух

Університет торгівлі розташований по сусідству з "МДБ ДНР"
Фото: dan-news.info

Унаслідок вибуху в районі університету торгівлі в окупованому Донецьку зруйновано частину актового залу та пошкоджено бібліотеку навчального закладу. Подію вже назвали терактом.

У центрі Донецька пролунав вибух, унаслідок якого було пошкоджено будівлю університету торгівлі. Про це повідомляє агентство "РИА Новости".

Вибухом було зруйновано частину актового залу та пошкоджено бібліотеку навчального закладу. Агентство називає цю подію терактом.

Військовий кореспондент "Комсомольской правды" Олександр Коц у своєму Twitter підтвердив інформацію про вибух.

"Теракт у Донецьку на бульварі Шевченка (університет торгівлі) навпроти "Амстора" (супермаркет. – "ГОРДОН"). Частину актового залу зруйновано. Хто там поруч? Сильно вибухнуло", – написав Коц.

Інформація про постраждалих суперечлива. Російський телеканал РЕН ТВ повідомляє, що, за деякими даними, унаслідок вибуху є постраждалі, видання Life, зі свого боку, пише, що постраждалих немає.

Джерело агентства "Интерфакс" повідомило, що, за попередніми даними, є загиблі і поранені. Причиною події могло стати спрацьовування саморобного вибухового пристрою.

Пізніше "заступник командувача оперативного командування ДНР" Едуард Басурін у коментарі агентству інформацію про загиблих спростував.

Університет торгівлі в Донецьку розташований за адресою бульвар Шевченка, 30. Так зване міністерство державної безпеки "ДНР" – на бульварі Шевченка, 26.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.