У Волноваському районі ЗСУ зачистили населений пункт у сірій зоні – штаб операції Об'єднаних сил

Українські спецпризначенці просунулися на 1200 метрів уперед
Фото: Joint Forces Operation / Facebook

Українські військові взяли під контроль покинуте село, із якого бойовики обстрілювали позиції ЗСУ, повідомили у прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

Українські військові зачистили один із населених пунктів Волноваського району Донецької області, розташований у сірій зоні, повідомляє 10 жовтня прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Село, у якому до війни мешкало 80 осіб, упродовж чотирьох років війни залишалося порожнім. Мирні мешканці залишили його, адже окупанти, попри Мінські угоди, заходили в село, грабували хати та тримали людей у страху. Після того як населений пункт спорожнів, бойовики ховалися в кинутих будинках і звідти обстрілювали позиції української армії", – ідеться в повідомленні.

У прес-центрі наголошують, що для того, аби уникнути небажаних провокацій, спецпризначенці Об'єднаних сил провели спецоперацію із зачищення, просунувшись на 1200 метрів уперед, розмінували підходи з українського боку, а також виставили секрети і заслони.

У штабі Об'єднаних сил повідомили, що у покинутому селі зафіксували сліди перебування окупаційних військ.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим, у квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Із 29 серпня у зв'язку з початком навчального року на Донбасі стартувало чергове перемир'я, але бойовики його не дотримуються. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдачі.