Українських саперів на Донбасі атакувала диверсійно-розвідувальна група бойовиків, один військовий пропав безвісти – 54-та бригада ЗСУ

Українські сапери знищили двох військовослужбовців противника, заявили в 54-й бригаді ЗСУ
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Військовослужбовці шукають українського бійця, зниклого під час бою з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків на Донбасі, але поки безрезультатно, повідомили в 54-й окремій механізованій бригаді Збройних сил України.

На Донбасі в районі Попасної Луганської області зник безвісти український військовий після бою з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, поінформувала 29 травня у Facebook 54-та окрема механізована бригада Збройних сил України.

"У ході проведення перевірки мінно-вибухових загороджень перед переднім краєм оборони одного з механізованих підрозділів частини в районі населеного пункту Попасна група саперів була атакована диверсійно-розвідувальною групою противника. Зав'язався бій. У ході бою саперами було знищено двох військовослужбовців противника, одного поранено. Для підтримки ДРГ противником було застосовано заборонену Мінськими домовленостями зброю. На жаль, під час бою зник безвісти один із військовослужбовців частини", – указано в повідомленні.

Також зазначено, що "на даний час тривають пошукові заходи, але позитивних результатів вони не дали".

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Опівночі 18 квітня Україна в односторонньому порядку ввела режим припинення вогню на Донбасі на великодні свята, бойовики порушили його першої ж доби.