Український нацгвардієць дезертирував, його затримали в Росії

Військовослужбовець не повернувся в розташування частини
Фото: pexels.com (ілюстративний знімок)

Стосовно військовослужбовця Нацгвардії України ФСБ порушила кримінальну справу про незаконне перетинання кордону РФ. Нацгвардієць не повернувся в частину після відпустки.

Військовослужбовця Національної гвардії України, який не повернувся в частину після відпустки, затримали в Росії. Про це агентству "Укрінформ" 10 лютого повідомив начальник пресслужби Східного територіального управління Нацгвардії України Дмитро Образцов.

"Військовослужбовець за контрактом, який був затриманий у Росії, проходить службу у військовій частині 3017, із 15 січня до 29 січня знаходився у щорічній основній відпустці без виїзду за кордон. Він мав повернутися до військової частини 30 січня, але не прибув із відпустки, про що було повідомлено військового прокурора Харківського гарнізону", – розповів Образцов.

22 січня прикордонна служба ФСБ РФ повідомила про затримання за порушення режиму державного кордону Росії громадянина України 1997 року народження, документів, що засвідчують особу, у нього не було, додав пресофіцер.

Щодо затриманого громадянина України порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконне перетинання державного кордону).

Справою про дезертирство нацгвардійця займається Державне бюро розслідувань України.