У московському СІЗО "Лефортово" перебуває щонайменше 30 українців – член Громадської спостережної комісії

Правозахисник каже, що в "Лефортово" точно перебувають Балух, Гриб, Карпюк, Клих і Кольченко
Фото: pixabay.com

На думку адвоката Миколи Полозова, існують непрямі свідчення того, що п'ятьох українських політв'язнів, які перебувають у СІЗО "Лефортово", готують до передання на батьківщину. За даними члена Громадської спостережної комісії Москви Івана Мельникова, у СІЗО зараз перебуває щонайменше 30 українців.

Відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников у коментарі ТАСС 21 серпня заявив, що в московському СІЗО "Лефортово" зараз перебуває щонайменше 30 громадян України.

За його даними, у "Лефортово" точно перебувають Володимир Балух, Павло Гриб, Микола Карпюк, Станіслав Клих і Олександр Кольченко.

У коментарі агентству він підтвердив інформацію свого колеги Євгена Єнікєєва, який повідомив, що правозахисників не допустили до українців через "відповідну письмову заяву".

На думку адвоката Миколи Полозова, є непрямі свідчення того, що п'ятьох засуджених у РФ громадян України готують до передання на батьківщину, пише ТАСС.

21 серпня директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, який входить до оточення помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова, заявив: "Не здивуюся, якщо найближчими тижнями відбудеться обмін утримуваних осіб. І моряків теж".

Джерело російського "Інтерфаксу" повідомило, що Росія може видати Україні політв'язнів Балуха, Клиха, Кольченка, Гриба і Карпюка для відбування покарання, призначеного російськими судами, на батьківщині.

Газета "Коммерсантъ" із посиланням на джерело 21 серпня писала, що до кінця місяця Росія та Україна можуть обмінятися утримуваними особами.