У СБУ заявили, що підприємство із групи компаній "Мотор Січ" протягом двох років фінансувало бойовиків "ДНР"

Сніжнянський машинобудівний завод розташований на окупованій території Донецької області
Скріншот: dnr-online.ru

Розташований на тимчасово окупованій території Донецької області Сніжнянський машинобудівний завод української компанії "Мотор Січ" платив податки до бюджету терористичної організації "ДНР", повідомили у Службі безпеки України.

У Службі безпеки України заявили, що припинили протиправну діяльність групи компаній "Мотор Січ", яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР". Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

"Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої "ДНР", – розповіли у СБУ.

Унаслідок оборудки до "Центрального республіканського банку ДНР" надходили платежі Сніжнянського машинобудівного заводу у вигляді сплати не передбачених чинним українським законодавством "податків та інших обов'язкових платежів".

Співробітники СБУ задокументували, що у 2015 році Сніжнянський машинобудівний завод сплатив до бюджету "ДНР" 32 млн російських рублів.

Окрім того, завод безоплатно передавав для потреб "міністерства доходів і зборів ДНР", через яке безпосередньо фінансували незаконні збройні формування бойовиків, товарно-матеріальні цінності.

Слідчі СБУ оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу Сніжнянського машинобудівного заводу у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Триває досудове слідство для встановлення усіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.