Верховний суд Росії відхилив апеляцію на вирок Сущенку

Вирок Сущенку набув чинності
Фото: Роман Цимбалюк / Facebook

Український журналіст Роман Сущенко, засуджений у Росії до 12 років колонії, пообіцяв сім’ї обов'язково повернутися.

Верховний суд Росії 12 вересня відхилив апеляцію на вирок українському журналісту Романові Сущенку, повідомляє "Интерфакс".

У рішенні апеляційної колегії суду зазначено, що вирок Московського міського суду від 4 червня 2018 року має бути залишено без змін, а "апеляційні скарги – без задоволення".

Отже, вирок набув законної чинності та підлягає виконанню.

Перед початком суду Сущенко заявив, що сподівається на обмін, і пообіцяв сім’ї, що обов'язково повернеться, повідомляє УНІАН.

За словами Сущенка, питання обміну залежить від переговірників. Він наголосив, що перебуває в гарній фізичній і моральній формі та готовий до будь-якого розвитку подій, зокрема до етапування в колонію. Сущенко розповів, що займається спортом, малює. Він також передав привіт своїй дружині Анжелі.

Кореспондента "Укрінформу" Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти нього відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Судовий процес проходив у закритому режимі.

Обвинувачення просило засудити журналіста до 14 років колонії. В останньому слові українець сказав, що не визнає себе винним, і попросив суд ухвалити виправдувальний вирок.

4 червня в Москві Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму.

5 червня адвокати політв'язня оскаржили вирок.

26 липня захисник Марк Фейгін заявив, що Сущенко сподівається повернутися на батьківщину під час обміну утримуваними особами між Києвом та Москвою.