Верховний Суд України уточнив визначення терористичної діяльності. За причетність до "ЛДНР" можна судити без визнання їх терористичними організаціями

Верховний Суд виніс постанову про терористичну діяльність у липні
Фото: vaas.gov.ua

Поняття терористичної організації визначено законом України "Про боротьбу з тероризмом" і Кримінальним кодексом, нагадав Верховний Суд. Тому для того, щоб притягувати громадян до відповідальності за статтею про створення терористичної організації, рішення іншого суду або органу влади про визнання цієї організації терористичною не обов'язкове.

До кримінальної відповідальності за статтею Кримінального кодексу України "створення терористичної групи чи терористичної організації" громадян можна притягувати незалежно від рішення органів державної влади про визнання певної діяльності терористичною. Про це 16 серпня повідомив Верховний Суд України.

Він посилається на своє рішення від 5 липня, яким задовольнив касаційну скаргу прокуратури на рішення Дзержинського міськсуду Донецької області від 15 лютого 2017 року та Апеляційного суду Донецької області від 10 травня 2017 року.

Ці інстанції розглядали діяльність громадянки М., яка передавала на окуповані території інформацію розвідувального характеру про підрозділи Збройних сил України, які перебували в Торецьку і його околицях.

Суд першої інстанції перекваліфікував її дії зі "сприяння діяльності терористичної організації" (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу) на "заздалегідь не обіцяне сприяння учасникам злочинних організацій шляхом надання інформації" (ч. 1 ст. 256). Судді відштовхувались від того, що в Україні немає рішення суду чи нормативного акта, яким "ДНР" визнано терористичною організацією. Апеляційний суд із цим погодився, але Верховний Суд скерував справу на новий розгляд в апеляційну інстанцію.

В ухвалі Верховного Суду зазначено, що Апеляційний суд Донецької області не врахував, що поняття терористичної організації визначено законом України "Про боротьбу з тероризмом" (ст. 1) та Кримінальним кодексом (ст. 28). Якщо в кримінальному провадженні встановлено, що в організації є ознаки терористичної, а серед її цілей – порушення громадської безпеки, провокації воєнного конфлікту тощо, то є всі підстави вважати її діяльність терористичною.

"Таке визнання здійснюється судом у конкретному провадженні на підставі наявних матеріалів. Окремого судового рішення, рішення органу законодавчої або виконавчої влади про визнання діяльності терористичною для притягнення особи до кримінальної відповідальності за ст. 258-3 КК України не вимагається", – вирішив Верховний Суд.

Судді також наголосили, що діяльність "ДНР" як терористичної організації підтверджується заявами Верховної Ради та її зверненнями в міжнародні організації та національні парламенти інших держав.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей та називають себе "ДНР" і "ЛНР".

У травні 2014 року Генпрокуратура України вперше заявила, що в діяльності "ДНР" і "ЛНР" є ознаки терористичних організацій. Через місяць президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна попросить інші держави визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними.

У січні 2015 року Верховна Рада визнала Російську Федерацію державою-агресором і закликала парламенти іноземних держав та міжнародні організації визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. Того самого місяця СБУ повідомила, що надіслала до Мін'юсту пропозицію щодо визнання "ДНР" і "ЛНР" терористами, у Мін'юсті про свій висновок не інформували.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс зазначав, що Україна має першою юридично визнати "ДНР" і "ЛНР" терористами, після чого її приклад наслідуватимуть інші країни. "Визнання терористами – це не гасло, а правове поняття", – сказав він у грудні 2014 року.

Українські органи влади, зокрема СБУ і ГПУ, часто використовують визначення "терористична організація" у повідомленнях про бойовиків "ДНР" і "ЛНР".