Від початку 2019 року піротехніки знешкодили на Донбасі 390 вибухонебезпечних предметів. Відео

Від початку квітня 2019 року піротехніки вилучили і знищили 73 вибухонебезпечні предмети
Відео: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook
Від початку квітня 2019 року піротехнічні підрозділи Головних управлінь Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій і Луганській областях обстежили 68 га території, вилучили і знищили 73 вибухонебезпечні предмети. Загалом від початку цього року фахівці очистили понад 136 га території, вилучили і знищили 390 вибухонебезпечних предметів, що дало змогу місцевому населенню використати ці землі з господарською метою, повідомив 29 квітня прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У жовтні 2018 року Міноборони опублікувало карту замінованих територій Донбасу.

Унаслідок підриву на мінах і вибухонебезпечних залишках війни від початку конфлікту на Донбасі станом на початок квітня 2019 року загинуло 269 цивільних осіб, 125 із них – діти, повідомили в Міноборони України. 16 тис. км&³2; територій у Донецькій і Луганській областях становлять мінну небезпеку для населення.