Військові передали СБУ росіянина, затриманого після бою в Луганській області

СБУ поки не коментує подробиць справи в інтересах слідства
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Проти росіянина, затриманого українськими військовими в Луганській області, Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за статтею про створення терористичної групи.

Бійці Збройних сил передали співробітникам Служби безпеки України (СБУ) громадянина Росії та ще трьох осіб, затриманих після боїв біля села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області, повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

"Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації."ГОРДОН") Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

В інтересах слідства спецслужба поки не коментує подробиць справи.

25 червня стало відомо, що військовослужбовці Збройних сил України, які виконують завдання в зоні АТО, знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

У 93-й окремій гвардійській механізованій бригаді заявили, що військові ліквідували розвідувальну групу розвідроти 4-ї механізованої бригади терористичної організації "ЛНР", яку очолював кадровий російський офіцер, капітан Олександр Щербак (позивний Алекс), який виконував обов'язки інструктора розвідроти. 

"Русская служба ВВС" із посиланням на інформацію українських військових повідомляла, що 24 червня в Луганській області було взято в полон російського контрактника Віктора Агєєва. Мати росіянина, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Проте в міністерстві оборони Росії цю інформацію заперечують.