Воєнний стан в Україні можуть припинити достроково – Гройсман

Гройсман: Якщо ми не будемо відчувати жодних загроз, то ніякого продовження воєнного стану не буде
Фото: Volodymyr Groysman / Facebook

Українська влада зможе розглянути дострокове припинення воєнного стану, "якщо ситуація нормалізується", пояснив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не відкидає, що дію воєнного стану у країні може бути припинено достроково. Таку думку він висловив 5 грудня на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Якщо ми не будемо відчувати жодних загроз, то ніякого продовження воєнного стану не буде. Також, якщо ситуація нормалізується, то можливо розглядати й дострокове припинення воєнного стану. Але я глибоко переконаний у тому, що президент як верховний головнокомандувач з урахуванням тієї інформації, яка у нього буде, прийме необхідне рішення", – сказав він.

Гройсман підкреслив, що введення воєнного стану в 10 областях країни було превентивним заходом.

26 листопада – наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ" і "Нікополь", буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців, – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану в 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан уведено в Україні з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.