Із початку року на Донбасі загинуло 18 мирних жителів – звіт місії ОБСЄ

Протягом 2019 року спостерігачі місії зафіксували приблизно 300 тис. порушень режиму припинення вогню
Фото: OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook

Від початку 2019 року спеціальна моніторингова місія підтвердила 145 жертв війни серед цивільного населення: 18 загиблих і 127 поранених.

Від початку 2019 року на Донбасі загинуло щонайменше 18 мирних жителів з обох боків фронту. Про це повідомили у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ у відповідь на запит "BBC News Україна".

"Із початку 2019 року спеціальна моніторингова місія підтвердила 145 жертв серед цивільного населення: 18 загиблих, 127 поранених", – ідеться у відповіді СММ ОБСЄ.

За даними спостерігачів, за рік зафіксовано приблизно 300 тис. порушень режиму припинення вогню.

Видання пише, що, ймовірно, до звіту місії не внесли випадок із загиблим у Мар'їнці 18 грудня мирним жителем. У штабі операції Об'єднаних сил повідомили, що його застрелив снайпер із лав бойовиків "ДНР".

В ОБСЄ цей випадок перевіряють.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

У Міністерстві закордонних справ України 17 грудня повідомили, що війна на Донбасі забрала 14 тис. життів, 1,5 млн людей були змушені змінити місце проживання.