Із шахти на окупованій території Луганської області дістали тіла 13 гірників

Вибух стався 25 квітня приблизно об 11.00
Фото: pixabay.com

Під завалами на шахті "Східкарбон", розташованій на окупованій території Луганської області, перебуває ще четверо гірників.

Рятувальники витягли з-під завалів на шахті "Східкарбон" у Лутугинському районі Луганської області тіла 13 гірників, доля ще чотирьох залишається невідомою. Про це повідомляє "Луганский информационный центр" із посиланням на прес-службу "МНС ЛНР".

Вибух стався 25 квітня приблизно об 11.00. У той момент на зміні в шахті працювало 20 осіб. Троє піднялися самостійно. Тіла чотирьох дістали з шахти 25 квітня. Ще 13 людей опинилися під завалами.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у коментарі виданню "ГОРДОН" повідомив"Рятувальникам "ЛНР" власними силами не вдалося провести подальші пошуково-рятувальні роботи, тому вони запросили служби з РФ. Ті перебували на відстані більш ніж 200 км. Мені незрозуміло, чому представники "ЛНР" не звернулися по допомогу до української влади та української гірничорятувальної служби. Зовсім поруч, у місті Лисичанськ, є цілий загін гірничорятувальної служби. Час втрачено... Є такі неписані правила: якщо немає чіткого підтвердження, що людина загинула, до останньої хвилини потрібно продовжувати пошуки й давати надію рідним, що людина жива. Якщо у ЗМІ є інформація, що 17 осіб загинуло, – отже, це факт, що ці люди загинули".

Шахта "Східкарбон" – єдина міні-шахта на території Лутугинського району. Із другого півріччя 2014 року у зв'язку з бойовими діями її виробничу діяльність було припинено. У січні 2018 року шахта почала роботу, минулого року видобуток вугілля становив 29 868 тонн, зазначає ТАСС.