Із вересня 2015 року на Донбасі зафіксовано 846,6 тис. порушень режиму припинення вогню – ОБСЄ

Хуг розповів про обстріли на Донбасі
Фото: EPA

Минулого тижня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі приблизно 9 тис. порушень режиму припинення вогню, розповів заступник голови місії Александр Хуг.

Із вересня 2015 року спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 800 тис. порушень режиму припинення вогню. Про це на брифінгу 15 червня сказав заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Минулого тижня ми зафіксували приблизно 9 тис. порушень режиму припинення вогню. А з моменту, коли почали вести облік, із вересня 2015 року, ми зареєстрували 846 тис. 649 порушень режиму припинення вогню. Було випущено понад 846 тис. куль, мінометних мін та артилерійських снарядів, багато з них у житлових районах та поблизу них. У багатьох випадках міни та снаряди було випущено з озброєння, яке, згідно з Мінськими домовленостями, має бути відведено", – сказав Хуг.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.

Сторони вже кілька разів оголошували перемир'я, але жодного разу не вдалося домогтися його тривалого дотримання.