Протягом доби на Донбасі загинуло двоє українських військових – штаб операції Об'єднаних сил

Українських військових обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Представники незаконних збройних формувань тричі за добу обстрілювали українські позиції із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Протягом минулої доби в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі проросійські бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, загинуло двоє українських військових. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу ООС.

Тричі представники незаконних збройних формувань застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами, зазаначили у штабі.

Вони обстрілювали українські позиції в районах населених пунктів Кримське, Вільний, Луганське, Авдіївка, Піски, Тарамчук, Березове і Гнутове із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомили у штабі ООС.

"Із мінометів калібру 120 мм ворог двічі обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу Луганського. Саме неподалік цього населеного пункту на світлодарському напрямку окупанти проявили найбільшу вогневу активність. Біля Кримського, під прикриттям вогню з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів калібру 82 мм, наші позиції обстрілював снайпер", – зазначили у штабі.

10 листопада зафіксовано один обстріл із боку бойовиків поблизу Тарамчука. Важкого озброєння не застосовували. Утрат немає.

За даними української розвідки, протягом минулої доби двох бойовиків знищено, ще двоє дістали поранення.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я, востаннє – 29 серпня. Українська сторона заявляє, що бойовики регулярно їх порушують.