Затримані в Донецьку за замах на "міністра доходів і зборів" Тимофєєва заявили, що українські спецслужби обіцяли їм по $5 тис.

Ігор Євтюшин і Денис Дерпишин – затримані "українські диверсанти"
Фото: dan-news.info

В окупованому Донецьку затримані за замах на "міністра доходів і зборів" терористичної організації "ДНР" Олександра Тимофєєва "українські диверсанти" Ігор Євтюшин і Денис Дерпишин розповіли, що українська військова розвідка нібито "недбало" продумала план евакуації, через що представники "МДБ" змогли їх затримати. Раніше у МВС України назвали фейком заяву бойовиків про затримання "українських диверсантів".

Затримані в окупованому Донецьку "українські диверсанти", які нібито вчинили замах на "міністра доходів і зборів" терористичної організації "ДНР" Олександра Тимофєєва, розповіли, що за успішне проведення спецоперації українські спецслужби обіцяли винагороду в розмірі $5 тис. кожному виконавцю. Про це затримані повідомили на прес-конференції 3 жовтня, повідомляє підконтрольне сепаратистам агентство ДАН.

"Нашим завданням було закласти вибуховий пристрій на шляху проходження кортежу з високопосадовцем і активувати його в момент появи кортежу", – розповів один із затриманих.

Підірвати автомобіль нібито планували за допомогою двох модифікованих кустарним способом радіокерованих мін МОН-90.

Ігор Євтюшин і Денис Дерпишин розповіли, що після закладення мін українська військова розвідка нібито "недбало" продумала план евакуації, через що представники "МДБ" змогли їх затримати.

"Повідомляють також, що ймовірним виконавцям підриву заздалегідь було видано кілька підроблених паспортів і водійських посвідчень на різні імена. Завчасно організаторами було орендовано кілька конспіративних квартир і гаражів. Зв'язок із кураторами здійснювали через популярні месенджери – WhatsApp і LINE", – пише видання.

23 вересня о 08.30 в Донецьку було підірвано два автомобілі, в одному з яких був Олександр Тимофєєв (прізвисько Ташкент)

Радник глави МВС України Зорян Шкіряк заявив, що Тимофєєв намагався вести кулуарні переговори з Кремлем щодо можливості обійняти посаду ватажка "ДНР" замість Олександра Захарченка.

Депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Дмитро Тимчук стверджує, що замах ініціював сам Тимофєєв, намагаючись уникнути відповідальності перед спецслужбами РФ за розтрату коштів Кремля.

У терористичній "ДНР" заявили, що затримали шістьох диверсантів, які вчинили замах на "міністра доходів і зборів" Тимофєєва.

У Міністерстві внутрішніх справ України назвали фейком заяву бойовиків "ДНР" про затримання "українських диверсантів".