Зеленський оприлюднив повний запис розмови з добровольцями в Золотому. Відео

Зеленський опублікував 20-хвилинний ролик про поїздку в Золоте

Фото: president.gov.ua
27 жовтня президент України Володимир Зеленський оприлюднив у Facebook відео про свою дводенну поїздку в Золоте Луганської області. Крім кадрів зустрічі з українськими військовими і місцевими жителями, на запису є розширена версія розмови президента з добровольцями, частина якої 26 жовтня потрапила в мережу. Зеленський прийшов до будинку, де проживають ветерани, які виступають проти розведення військ у Золотому. Президент розповів їм, що, за його інформацією, місцеві жителі підтримують розведення військ. Добровольці почали його переконувати в протилежному. Зеленський сказав добровольцеві на ім'я Денис, що він знає про те, що вони зберігають у будинку зброю, і попросив вивезти її із Золотого. У відповідь чоловік почав говорити президенту про акції "Ні капітуляції". "Я прийшов тобі сказати, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш жодні ультиматуми озвучувати", – заявив Зеленський. Доброволець зазначив, що президентові повинні були передати лист про протести. "Я прочитаю. Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав: зброю прибери. А ти мене не переводь на акції", – відповів президент. Ветеран сказав президентові, що "вони його почули".

У штабі операції Об'єднаних сил заявляли, що озброєні люди, які спілкувалися з президентом Золотому, перебувають там незаконно.

Зеленський написав у Facebook, що під час спілкування з розташованими в Золотому людьми "деякі розмови виявилися емоційними".