Зеленський заявив, що новий голова Донецької ОДА не спілкується із братом, якого називають бойовиком "ДНР"

Зеленський призначив Кириленка (праворуч) на посаду голови Донецької ОДА 5 липня
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко перестав спілкуватися із братом, який живе на окупованій території Донецької області, через політичні розбіжності. У базі даних сайта "Миротворець" є людина з таким самим прізвищем і по батькові, як у Кириленка.

5 липня президент України Володимир Зеленський під час візиту в Донецьку область повідомив, що новий голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко не спілкується із братом, який значиться в базі сайта "Миротворець" як бойовик "ДНР", інформує пресслужба глави держави.

"Для Павла це болюче питання, тому я взяв на себе сміливість про це сказати. Із братом він не спілкується через політичні розбіжності. Сам Павло поїхав з окупованої території і працює в Україні з перших днів окупації. Багато розбитих родин через війну", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що на не підконтрольній Україні території Донбасу живуть "такі ж українці, як і ми".

"Прошу не ділити нас на своїх і чужих, людей, які сьогодні живуть на тимчасово окупованих територіях. Вони теж українці", – додав Зеленський.

На окупованій території живуть також батьки Кириленка, сказав глава держави.

"Батьки вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати", – зазначив він.

Кириленко був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України. Працював у Генрокуратурі, прокуратурах Донецької області та Криму.

Кабмін погодив його кандидатуру на посаду голови Донецької облдержадміністрації 26 червня.

5 липня Зеленський звільнив із цієї посади Олександра Куця і призначив Кириленка.

У базі сайта "Миротворець" числиться Євген Кириленко, якого ЗМІ називають братом нового голови Донецької ОДА. Там зазначено, що Євген Кириленко у 2016-му році служив у п'ятій окремій мотострілецькій бригаді терористичної організації "ДНР".

Скріншот: myrotvorets.center

Як пише "Українська правда", ця людина на два роки старша від нового голови Донецької ОДА, у нього такі самі прізвище і по батькові. Окрім того, журналісти з'ясували, що він був зареєстрований у тій самій квартирі, що й губернатор.