Жириновський зізнався в здійсненні Росією збройної агресії проти України. Відео

Жириновський заявив, що Росія "ще не все" захопила в Україні
Скріншот: УНИАН / Facebook

15 вересня у лідера ЛДПР Володимира Жириновського й українського журналіста Романа Цимбалюка виникла словесна суперечка в ефірі програми "60 минут" на російському телеканалі "Россия". Політик заявив, що "найнебезпечніше" для України зараз те, що коли президент України Петро Порошенко буде на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі "захопить владу в країні. "Не переживайте, усе, що ви могли захопити в Україні військовим шляхом, на сьогодні ви захопили", – зазначив журналіст. У відповідь Жириновський сказав: "Ще не все". Цей фрагмент програми агентство "УНІАН" опублікувало у Facebook.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим, а у квітні почала збройну агресію на сході України.

У серпні 2016 року в інтерв'ю "Эху Москвы" Жириновський заявив, що російській армії потрібно захопити Київ 2–3 листопада, до президентських виборів у США. "Щоб Барак Обама вже нічого не зміг зробити. А що зробить адміністрація? Вони бояться: через три дні вибори, а російська армія займає Київ. Що вони можуть робити зараз? Оголосити війну Росії?" – сказав тоді політик.

У серпні 2017 року в інтерв'ю тій самій радіостанції він заявив, що "потрібно було всю Україну взяти" ще у 2014 році, коли "було безвладдя". "Ситуація змінилася. Дуже складно зараз", – сказав він "Эху Москвы".

23 серпня в Генпрокуратурі заявили, що склали підозру депутату Держдуми РФ Жириновському про фінансування бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Жириновський назвав обвинувачення "ідіотським". "Ніколи жодних грошей ми не збирали, але, звичайно, ми регулярно надсилаємо гуманітарну допомогу жителям Донбасу", – підкреслив він.