Зустріч Суркова та Волкера, найімовірніше, відбудеться в Мінську – Чеснаков

Чеснаков уважає компромісним обрання Мінська місцем зустрічі Суркова та Волкера
Фото: Алексей Чеснаков / Facebook

Дату зустрічі помічника президента РФ Владислава Суркова та спецпредставника Держдепартаменту США щодо України можуть погодити найближчими днями, заявив директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков.

Помічник президента РФ Владислав Сурков, імовірно, проведе зустріч зі спецпредставником Державного департаменту США щодо України Куртом Волкером у Мінську. Про це у своєму Facebook написав директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков.

"Зустріч Владислава Суркова та Курта Волкера, найімовірніше, відбудеться в Мінську", – написав він.

Він додав, дату зустрічі "може бути погоджено найближчими днями".

За словами Чеснакова, Вашингтон пропонував провести зустріч у Відні, а Москва – у Калінінграді.

"Мінськ міг би стати зручною для обох сторін точкою зустрічі. Для російської делегації це гарний компроміс – територія союзної держави Росії і Білорусі і від Калінінграда недалеко. Для американців теж невелика поступка – летіти доведеться лише на годину–півтори довше", – зазначив він.

Про те, що в Держдепі підтвердили підготовку зустрічі Волкера із Сурковим, заявляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

7 липня стало відомо, що глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон призначив Волкера спеціальним представником США в переговорах щодо ситуації в Україні.

21 липня Волкер вирушив на Донбас, де побачився з постраждалими від російської агресії та відвідав штаб українського оперативно-тактичного угруповання "Донецьк".

23 липня Волкер заявив, що США розцінюють ситуацію на Донбасі як агресію Росії проти України, а не як внутрішній конфлікт. Він підкреслив, що на сході України "не заморожений конфлікт, а гаряча війна".