13 липня окупанти обстрілювали три прикордонні громади Сумської області – ДПСУ

Окупанти й далі обстрілюють Сумську область
Фото: dpsu.gov.ua
13 липня російські окупанти обстрілювали прикордонні райони Сумської області з території РФ. Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби України 14 липня.

Із мінометів та реактивних систем залпового вогню було обстріляно Краснопільську, Середино-Будську та Шалигинську громади.

"Опівдні ворог тричі цілив по території Середино-Будської громади й випустив у напрямку України з боку російського села Грудська близько 60 снарядів із РСЗВ. У другій половині дня з російського населеного пункту Старосілля ворог здійснив близько двох десятків пострілів зі 120-мм мінометів у напрямку одного з населених пунктів Краснопільської громади. Також із мінометів калібру 120 мм загарбники з боку російського села Козино випустили дев'ять мін по території Шалигинської громади", – ідеться в повідомленні.

Жертв і постраждалих унаслідок обстрілів не було.

Як повідомив у Telegram 14 липня голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, ніч була тихою.

Контекст:

На початку квітня північні регіони України було звільнено від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.

У Держприкордонслужбі повідомляли на початку червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей.