Дев'ять ракет у Запоріжжі: один загиблий, п'ятеро поранених. Зруйновано готель та електропідстанцію

Південна частина Запорізького району знеструмлена через влучення в електропідстанцію
Фото: КИРИЛО ТИМОШЕНКО / Telegram
На місці влучення російської ракети у будівлю готелю у Запоріжжі під завалами перебувають люди. Про це 22 вересня повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram.

За його словами, загалом унаслідок ранкової атаки зафіксовано дев'ять ракетних ударів по Запоріжжю і передмістях.

"Російські нелюди випустили ракету в готель у центральному парку. Там суттєві руйнування, люди залишаються під завалами", – написав Тимошенко.

За його даними, одна з ракет влучила в електричну підстанцію. Через це південна частина Запорізького району знеструмлена.

Також є влучення в телевежу, ідеться у повідомленні.

Про ракетний удар по цивільній інфраструктурі вранці повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. Пізніше він уточнив у Telegram, що відомо про одного загиблого. Ще п'ять людей, за його даними, дістали поранення.

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але періодично б'ють ракетами, а також обстрілюють з артилерії населені пункти області.

Уночі та вранці 19 вересня окупанти завдали двох ракетних ударів по Запоріжжю ракетами комплексу С-300. У ніч проти 21 вересня ракетного удару російських військ зазнав черговий об'єкт інфраструктури в обласному центрі.