Арестович сказав, хто очолить українську делегацію на засіданні ТКГ 26 серпня

Арестович (на фото) сказав, що Кравчук досі лікується після операції, яку йому зробили
Фото: Алексей Арестович / Facebook

Україну на засіданні голів делегацій тристоронньої контактної групи з питань урегулювання конфлікту на Донбасі 26 серпня представлятиме віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Про це "РБК-Україна" сказав речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

Перший президент України, голова української делегації Леонід Кравчук завтра не зможе бути на засіданні, оскільки й далі лікується після зробленої операції.

Арестович додав, що поки зарано говорити, коли Кравчук зможе повернутися до участі в переговорах ТКГ.

Резніков уже заміняв Кравчука на засіданні ТКГ 21 липня цього року.

Контекст:

87-річний Кравчук 28 червня не був на урочистому засіданні Верховної Ради, яке було присвячено 25-річчю ухвалення Конституції України, через поганий стан здоров'я. Прессекретарка Кравчука Оксана Сибірцева розповіла, що лікарі заборонили йому будь-які навантаження. Пізніше стало відомо, що Кравчук мав операцію на серці.

Суспільне 1 липня з посиланням на джерело в оточенні Кравчука повідомило, що він поки не братиме участі в роботі ТКГ через операцію, яку йому зробили.

Наприкінці липня стало відомо, що Кравчука під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів.

Перемовини про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у межах тристоронньої контактної групи (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія). Мінськ став місцем зустрічей ТКГ 2014 року. На тлі напружених відносин України та Білорусі Кравчук у квітні 2021 року заявив, що звільниться з ТКГ, якщо Мінськ залишиться місцем для проведення перемовин.