"Артилерія відіграє вже не першу роль". Буданов назвав головні проблеми, із якими зіткнувся контрнаступ

Буданов прокоментував український контрнаступ
Фото: gur.gov.ua

Контрнаступ України проти російських сил триватиме восени, незважаючи на настання холодної та вологої погоди. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 9 вересня під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання про те, чи вплине зміна погоди на контрнаступ, Буданов сказав, що "так чи інакше бойові дії продовжаться", проте зазначив, що у холоді, вогкості та бруді воювати складніше.

Він зазначив, що контрнаступ України відбувається за кількома напрямками. Буданов визнав, що прогрес був повільнішим, ніж йому хотілося, і охарактеризував ситуацію як складну.

Буданов додав, що в росіян добре побудовано лінію оборони, і не одну, а також у них є величезна кількість переносних протитанкових комплексів. За його словами, артилерія з боку противника "відіграє вже не першу роль".

"Головні проблеми, із якими зіткнулися, – це суцільне мінування та величезна кількість малих дронів-камікадзе", – заявив він.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході та півдні.