Аваков: Граната на передовій коштує як пачка сигарет

Аваков: Ментальність наших людей не така агресивна
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону зазначив, що з війни на Донбасі легко можна привезти кілька гранат.

Міністр оборони України Степан Полторак говорив, що в районі бойових дій на Донбасі граната має невелику вартість. Про це в авторській програмі "В гостях у Дмитра Гордона" засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Привезти з війни кілька гранат – легко. Ми сиділи з Полтораком, обговорювали: ну що можна зробити? Автомати провозять – ми ще якось це купіруємо. А як гранату? Він каже: "Граната на передовій коштує як пачка сигарет", – сказав глава МВС.

За його словами, це проблема, і не тільки поліції.

"Коли чоловік прийшов із війни, узяв гранату, обнявся із дружиною і вибухнув. Прийшов у пологовий будинок, підірвав там гранату, подумавши, що дружина не від нього народила. Таких історій мільйон. Вони про людей, у яких стан на межі", – зазначив Аваков.

Він підкреслив, що "злочинність у нас, порівняно з тим, як вона могла б зростати, ще не зростає". На думку міністра, це пов'язано з тим, що "ментальність наших людей не така агресивна".

Аваков: Кожен з олігархів – не ворог України. Держава має їх стригти. Читайте повний текст інтерв'ю

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

23 жовтня 2018 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що через бойові дії на Донбасі статистика використання гранат у тилу "вражає".