"Азов" набиратиме новобранців через Work.ua

"Азов" шукатиме людей у бригаду на ресурсі з пошуку роботи
Фото: АЗОВ / Telegram

12-та бригада спеціального призначення Нацгвардії "Азов" набиратиме фахівців через сервіс пошуку роботи Work.ua. Про це розповів 2 листопада заступник командира бригади з роботи з особовим складом Святослав Паламар (Калина), повідомляють "Вікна".

Рекрутингову кампанію проводять під гаслом "Армії потрібні різні професії". Влаштуватися на роботу можна на бойові та небойові посади (за службу в зоні бойових дій передбачено добові доплати). Зараз доступно понад 300 вакансій для 28 фахівців різних напрямів із зарплатами від 25 тис. до 125 тис. грн.

"Людське життя є нашою цінністю у підрозділі. Кожен на своєму місці робить підрозділ ефективним. Звичайно, нам потрібні піхотинці, артилеристи, танкісти, але також і водії, автослюсарі, логісти, діловоди, психологи. Якщо ти підготовлений та кваліфікований – звертаєшся до нас, ми підберемо посаду за цивільною спеціалізацією, на якій ти можеш бути найбільш корисним військовому підрозділу. Боєздатний підрозділ – це не лише штурм", – сказав Паламар.

Він зазначив, що головною вимогою є довідка військово-лікарської комісії про придатність до служби (у бригаді також доступні посади для обмежено придатних), мобілізація до кінця воєнного стану або служба за контрактом. Здобувачі проходять кілька турів співбесід, знайомляться з командирами і проходять навчання.

"У нас непоганий результат, але із травня 2023-го ми стали бригадою спеціального призначення, тому потрібно змінювати підхід щодо мобілізації. Ми цілеспрямовано кажемо людям правду, даємо рекомендації, і вони потрапляють туди, куди хочуть. Для нас це можливість показати: рекрутинг до армії може відбуватися професійно та цілеспрямовано, а не через вручення повісток на блокпостах", – сказав Паламар.

Контекст:

Полк "Азов", створений на базі добровольчого формування 2014 року, відомий участю в антитерористичній операції та операції Об'єднаних сил (зокрема 2014 року "Азов" визволив Маріуполь від проросійських сепаратистів), а після повномасштабного вторгнення РФ прославився під час оборони Маріуполя.

Підрозділ входить до складу Нацгвардії України, у лютому 2023 року його розширили до бригади, повідомляла пресслужба "Азову".