"Бавовна" в Севастополі – божа кара за вбитих в Умані. Ця кара буде довготривалою – ГУР Міноборони України

За інформацією окупантів, спалах стався через влучання безпілотника
Фото: РаZVожаев / Telegram

Пожежа на резервуарі з пальним, яка вранці 29 квітня спалахнула в тимчасово окупованому Севастополі, є відповіддю на вбивство російськими окупантами мирних жителів Умані Черкаської області. Про це в коментарі "РБК-Україна" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, унаслідок вибуху в Севастополі знищено понад 10 резервуарів із нафтопродуктами, які були призначені для потреб Чорноморського флоту країни-агресора РФ. Їхня загальна місткість становить приблизно 40 тис. тонн.

"У місті Севастополь 29 квітня відбулася "бавовна", яка є божою карою, зокрема за вбитих цивільних в Умані, серед яких є п'ятеро дітей. Ця кара буде довготривалою. Усім мешканцям тимчасово окупованого Криму бажано найближчим часом не знаходитися поряд із військовими об'єктами та об'єктами, що забезпечують армію агресора", – зазначив Юсов.

Він також додав, що в ГУР знають про факти крадіжок, які місцеві окупанти здійснювали на цьому й інших об'єктах.

"Варто зазначити, що нам відомо про розкрадання посадовими особами окупаційної влади нафтопродуктів та про інші корупційні дії на цій нафтобазі та інших об'єктах окупантів. Це, безумовно, розширює можливості українських сил безпеки та оборони", – підкреслив Юсов.

Окупаційна влада українського Севастополя вранці 29 квітня повідомила про загоряння великого резервуара з пальним у мікрорайоні Козача Бухта.

За інформацією окупантів, загоряння сталося через влучання безпілотника.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.

28 лютого 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ готуються до відновлення активної деокупації. "Готуємо повернення наших воїнів до активних дій заради звільнення нашої землі. Пам'ятаємо цю нашу справедливу мету і щодня наближаємося до її реалізації. Україна буде вільною. Уся Україна", – заявив Зеленський.