Беца повідомила, що МЗС України надіслало Росії приблизно 300 нот із вимогою звільнити українських політв'язнів

Беца: Ми працюємо на всіх міжнародних майданчиках
Фото: MFA of Ukraine / Twitter

За попередніми розрахунками, у Росії перебуває не менше ніж 22 українські політв'язні, в окупованому Криму – понад 40, зазначила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України надіслало Росії приблизно 300 нот із вимогою звільнити українських ув'язнених, сказала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца під час круглого столу "Як звільнити бранців Кремля? Міжнародний досвід та висновки для України" 31 січня в Києві, повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Уже було надіслано майже 300 нот Російській Федерації з вимогою звільнити політв'язнів. Ми робимо постійно публічні заяви, наші консули постійно відвідують наших ув'язнених у Росії. На жаль, не маємо доступу до окупованого Криму, але саме завдяки правозахисникам дуже часто одержуємо інформацію про це", – зазначила вона.

Беца додала, що МЗС також проводить роботу з міжнародними партнерами.

"Ми працюємо на всіх міжнародних майданчиках. Це ООН, ОБСЄ, Рада Європи, у межах ЄС, НАТО", – заявила прес-секретар.

За попередніми розрахунками, у Росії перебуває не менше ніж 22 українські політв'язні, в окупованому Криму – понад 40, сказала вона.

Сестра засудженого у РФ українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан повідомляла 13 листопада 2017 року, що кількість ув'язнених українців у РФ "підійшла до 60".