Без виборчих дільниць. Бойовики "ДНР" розглядають кілька варіантів голосування на виборах до Держдуми РФ

Пушилін заявив, що "жителі Донбасу хочуть бути причетними до формування майбутнього Росії"
Фото: EPA

Окупаційна влада Донбасу розглядає кілька варіантів голосування громадян із російськими паспортами на виборах у Держдуму РФ, відкриття виборчих дільниць серед них немає. Про це ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив в інтерв'ю виданню "Политнавигатор".

За його словами, питання, як відбуватиметься процес голосування жителів окупованих територій, які набули російського громадянства, наразі на стадії розгляду. Пушилін назвав два можливі варіанти: виїзд на територію Російської Федерації або електронне голосування.

Ватажок "ДНР" заявив, що "жителі Донбасу хочуть бути причетними до формування майбутнього Росії".

Контекст:

10 травня "Східна правозахисна група" повідомляла, що представники "Союза добровольцев Донбасса" і партії "Единая Россия" домовилися про розміщення в окупованому Донбасі виборчих дільниць.

Секретар генради партії "Единая Россия" Андрій Турчак 10 травня заявив, що понад пів мільйона жителів ОРДЛО, які набули російського громадянства, зможуть брати участь у виборах до Держдуми РФ.

У міністерстві внутрішніх справ (МВС) РФ на початку травня повідомляли, що понад 527 тис. жителів, які постійно проживають на територіях ОРДЛО, за два роки набуло російського громадянства у спрощеному порядку.

Пушилін говорив, що більшість жителів окупованої його бойовиками частини Донецької області, які мають російські паспорти, не поїде в Росію голосувати на виборах у Держдуму, писали "Новости Донбасса" на початку квітня.

Вибори в Держдуму РФ мають відбутися 19 вересня цього року. У Держдуму обирають 450 депутатів: 225 депутатів – в одномандатних виборчих округах (один округ – один депутат) і 225 депутатів – від політичних партій (у федеральному виборчому окрузі пропорційно кількості голосів виборців, поданих за федеральні списки кандидатів).