Безпілотники "Армії дронів" за тиждень знищили 101 одиницю техніки окупантів на мільйони доларів – Федоров

Дронів для сил оборони України буде більше, запевнив Федоров
Фото: Михайло Федоров / Facebook
Безпілотники "Армії дронів" знищили 101 одиницю техніки росіян на мільйони доларів. Про це 24 липня у Facebook поінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"За тиждень завдяки БПЛА в окупантів мінус 21 танк, 36 бойових броньованих машин і 18 опорних пунктів", – написав віцепрем'єр.

Федоров опублікував інфографіку втрат окупантів на сім днів. У ній вказано, що за допомогою дронів сили оборони України також знищили одну САУ, п'ять гармат, три ЗРК. Втрати серед особового складу – 76 людей.

"Продовжуємо посилювати військових технологіями, які допомагають їм ефективно нищити ворогів і зберігати власні життя… Працюємо далі. Дронів буде більше", – запевнив віцепрем’єр.

21 липня Федоров розповів, що Кабмін дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА.

Контекст:

Фандрайзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри на початку липня 2022 року заявили про спільний проєкт "Армія дронів". Програма передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт, а також курс навчання пілотів.

21 вересня минулого року Федоров зазначив, що Україна активніше займеться розвитком військових технологій, зокрема забезпеченням армії безпілотниками.

Міністерство оборони України повідомило, що у 2023 році планує закупівлю для армії вітчизняних безпілотників на 20 млрд грн.

Федоров поінформував 8 травня, що в Україні сформували вісім нових ударних рот БПЛА, готових до бою. "Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті", – розповів глава Мінцифри.