Бійці отримали БПЛА "Лелека" від "Сталевого фронту" Ахметова

У військових уже є досвід роботи з безпілотником "Лелека"
Фото надала пресслужба "Укртелекому"
Українські військовослужбовці отримали безпілотник "Лелека" – стійкий до погодних умов розвідувальний комплекс виконуватиме бойові завдання на донецькому напрямку. Комплекс передала компанія "Укртелеком" у межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова, повідомили у пресслужбі "Укртелекому".

"БПЛА-розвідники виконують складні бойові завдання й допомагають зберегти життя наших воїнів. У нас уже є досвід роботи з безпілотником "Лелека", і він добре зарекомендував себе – працює за умов складної радіоефірної обстановки, не реагує на ворожі радіозавади. А що краще технічне оснащення української армії, то ближче наша перемога", – прокоментував представник Збройних сил України.

"Укртелеком" також уже відправила підрозділам ЗСУ безпілотники "Валькірія", вони допомагають українським воїнам на різних напрямках фронту. Усі безпілотники, передані компанією, виготовлені в Україні.

"Ми впевнені, що черговий БПЛА, який ми передаємо нашим захисникам, допомагатиме нашим бійцям наближати перемогу над ворогом. Удячні кожному, хто захищає Україну, хто бореться за можливість українців жити, спілкуватися з близькими й будувати плани на майбутнє нашої єдиної та незалежної України", – наголосив генеральний директор АТ "Укртелеком" Юрій Курмаз.

З початку війни "Укртелеком" спрямував на підтримку української армії приблизно 50 млн грн, придбав і передав тисячі тактичних аптечок, медичних турнікетів, кровоспинних бандажів і пов'язок та іншу допомогу.

Контекст:

У межах мілітарної ініціативи "Сталевий фронт Ріната Ахметова" бізнеси СКМ передали понад 2 тис. дронів і рацій, 700 автомобілів, пів мільйона літрів пального, понад 40 мобільних укриттів. Група "Метінвест" також передала для ЗСУ й інших силових структур понад 150 тис. готових бронежилетів. "Метінвест" і далі виробляє та відправляє бійцям печі: було відправлено вже понад 300 штук. Загалом у межах ініціативи "Сталевий фронт" підприємства Ахметова передадуть військовослужбовцям 2500 печей. З початку війни бізнеси СКМ спрямували на допомогу Україні та українцям понад 3,5 млрд грн.