Бойовики "ДНР" шпигували за військовими ЗСУ у громадському закладі Краматорська – СБУ

Бойовики "ДНР" стежили за бійцями АТО в Краматорську
Фото: Служба безпеки України / Facebook

В одному із закладів Краматорська спільники бойовиків "ДНР" встановили стеження за українськими військовими, заявили в Службі безпеки України.

Бойовики "ДНР" стежили за військовослужбовцями Збройних сил України (ЗСУ), установивши комплекс спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації в одному з громадських закладів міста Краматорська Донецької області. Про це повідомила прес-служба СБУ на сторінці в Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України вилучили комплекс спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, встановлений в одному з громадських закладів Краматорська", – сказано в повідомленні.

Правоохоронці під час обшуку в закладі виявили приховані відеокамери та мікрофони, підключені до відеореєстратора, який було вбудовано в одну зі стін будівлі. Інформація з пристрою відстежувалася злочинцями через мережу інтернет.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Наразі оперативники перевіряють, чи причетні до інциденту керівництво й персонал закладу, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.