Бойовики "ДНР" стверджують, що українські військові збили безпілотник ОБСЄ із "Бука"

Бойовики стверджують, що українські військові атакували безпілотник ОБСЄ, коли той фіксував порушення перемир'я

Фото: EPA

Бойовики "ДНР" повідомили, що фрагменти ракети ЗРК "Бук" нібито виявили в районі Макіївської міської лікарні.

Бойовики "ДНР" заявили, що українські військові 31 січня збили безпілотний літальний апарат ОБСЄ над Макіївкою із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Про це повідомляє сепаратистське видання ДАН.

"Вчора о 23.38 зафіксували пуск ракети ЗРК "Бук" з позицій Збройних сил України в районі Авдіївки. Залп здійснили, імовірно, по безпілотнику ОБСЄ, який саме в той момент фіксував порушення режиму припинення вогню", – стверджують сепаратисти.

Фрагменти ракети нібито виявили в районі Макіївської міської лікарні №5.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Уранці 31 січня роботу Авдіївського коксохімзаводу вперше з 2014 року зупинили. Гендиректор підприємства Муса Магомедов зазначав, що якщо підприємство зупиниться, місто замерзне, оскільки іншого способу опалення житлового сектора не існує.

З 30 січня в місті немає світла і води. У зв'язку з цим у місті оголосили надзвичайний стан, проводять часткову евакуацію.

1 лютого донецький губернатор Павло Жебрівський повідомив про перемир'я в районі Авдіївки. Однак незабаром воно було порушене.