Бойовики "ДНР" вирішили "судити" за "найманство" ще п'ятьох полонених іноземців

Так званий суд "ДНР" розглядатиме справи п'яти полонених іноземців
Фото: depositphotos.com

Бойовики терористичного угруповання "ДНР" вирішили "судити" ще п'ятьох узятих у полон іноземних громадян. Про це йдеться в повідомленні так званого верховного суду "ДНР".

Бойовики збираються судити таких іноземців: Векослава Пребега з Хорватії, Джона Гардінга, Ділана Гілі та Ендрю Гілла з Великобританії, Матіаса Густавссона зі Швеції. Їх усіх обвинувачують у нібито найманстві.

Ендрю Гіллу 35 років, він є членом Інтернаціонального легіону оборони України. Потрапив у полон поблизу Миколаєва. Російське міноборони наприкінці квітня опублікувало відео з Гіллом, на якому видно, що військового поранено.

Ділан Гіллі – 22-річний волонтер, він зник 25 квітня разом з іншим волонтером, 45-річним Полом Юрі (згодом помер у полоні). Волонтери готували евакуацію мирних жителів із району на південь від Запоріжжя.

55-річний британець Джон Гардінг потрапив у полон у Маріуполі у травні. Як повідомляє ВВС, він воював на Донбасі з 2018 року як бойовий медик. Пропагандисти РФ знімали з ним відео, у якому той каже, що був в "Азові". Своїм близьким він казав, що бореться у складі Національної гвардії України.

Векослав Пребег воював на боці ЗСУ в Маріуполі. Узяття його в полон МЗС Хорватії підтвердило 7 травня, зазначає HRT.

Інформації про Матіаса Густавссона, який потрапив у полон, у відкритих джерелах немає.

Контекст:

У червні бойовики "ДНР" засудили до страти трьох іноземців, які воювали на боці України: британців Ейдена Асліна та Шона Піннера, а також марокканця Саадуна Брагіма.