Бойовики на Донбасі чотири рази обстріляли позиції ЗСУ. Один український військовослужбовець дістав поранення

Через обстріл бойовиками на Донбасі 26 червня загинув військовослужбовець ЗСУ
Фото: ЕРА

Бойовики на Донбасі 27 червня чотири рази порушили режим перемир'я, під час одного з обстрілів український військовослужбовець дістав осколкове поранення. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресцентру штабу операції Об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Терористи вели вогонь поблизу селища Шуми з мінометів 120-мм і 82-мм калібрів, а біля Старогнатівки – з автоматичних станкових гранатометів.

Пораненому бійцю ЗСУ надали першу медичну допомогу і транспортували до лікувального закладу. Його стан задовільний, розповіли в командуванні.

На Приазов'ї поблизу Водяного окупанти вели вогонь із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Окрім цього, на півночі Луганської області штаб ООС зафіксував проліт безпілотника "Орлан-10", який перетнув лінію розмежування.

Контекст:

Учора вранці, 26 червня, через обстріл бойовиками на Донбасі загинув старший солдат 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. За даними штабу ООС, український військовослужбовець загинув поблизу населеного пункту Піски під Донецьком. Там бойовики двічі відкривали вогонь із мінометів 120-мм калібру і станкових протитанкових гранатометів.

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

За даними ООН, за час конфлікту загинуло майже 13 тис. людей.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного й усеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. На початку 2021 року ситуація на Донбасі загострилася. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.